Fretten

Fretten

Voor een goede gezondheidszorg van uw fret bent u bij ons aan het juiste adres.

Fret als huisdier

Fretten zijn als huisdier in het algemeen wat minder bekend. Bij de liefhebbers staan ze bekend als erg leuke, actieve en speelse huisdieren. Je kan veel plezier aan een fret als huisdier hebben, maar je moet wel weten waar je aan begint!

Een fret is lang niet voor iedereen een geschikt huisdier. Het is zeker niet aan te raden om een fret als huisdier voor je kind aan te schaffen. Het kan wel, maar dan samen met een volwassene die de verantwoordelijkheid heeft voor het dier en de dagelijkse zorg samen met het kind biedt. Vanaf de leeftijd van 14 jaar kunnen de meeste kinderen een fret alleen verzorgen.

Hieronder vind je een document met informatie over de fret als huisdier en wat er allemaal bij komt kijken.

Hoe houdt ik mijn fret gezond?

Fretten hebben uiteraard hun specifieke eisen wat betreft voeding, verzorging en opvoeding en ook op medisch gebied zijn er specifieke zaken waar op gelet moet worden.

Ook zijn er een aantal zaken die u preventief kan doen om te voorkomen dat uw fret ziek zal worden. Zo is het belangrijk om uw fret ieder jaar te laten vaccineren en de juiste voeding aan te bieden. Ook is het verstandig om een vrouwelijke fret (moertje) waar u niet mee wilt fokken chemisch te castreren.

Meer informatie over deze en vele andere onderwerpen vindt u hieronder in de infotheek.