Merel Dierks

Merel Dierks

Praktijkeigenaar & Dierenarts

Wie is Merel?

Mijn naam is Merel Dierks, eigenaar van deze geweldig leuke en gezellige praktijk, waar we met een enthousiast, zorgzaam en kundig team klaar staan om voor uw dier de allerbeste zorg te leveren.

Als jong meisje wilde ik al graag dierenarts worden. Als rasechte Kempenaar (geboren in Bergeijk, opgegroeid in Eersel en nu al weer jaren woonachtig in het mooie Duizel) voel ik me hier uiteraard helemaal thuis.
Na de studie in Gent heb ik eerst een aantal jaren werkervaring opgedaan en ben in 2007 als zelfstandig dierenarts aan de slag gegaan in Knegsel. Mijn eigen praktijk groeide zo hard dat een groter pand en extra handjes meer dan welkom waren.
In 2012 zijn we begonnen met de bouw van het pand waar we nu in zitten en in 2013 gingen we open.
Eerst nog in een maatschap met Frits, maar nu dan weer alleen aan het roer, maar met een geweldig en deskundig team!

Paarden zijn van jongs af aan al mijn passie, dat maakt dus een groot deel uit van mijn werk. Fysiek is dat best zwaar werk, dus ik richt me nu vooral op de voortplanting en met name de pleegmerries en moederloze veulens. Ook sta ik heel graag in de operatiekamer; chirurgie is een prachtig deel van ons beroep en heb me daar door de jaren heen bekwaam in gemaakt. Vooral de laparoscopische ingrepen (kijkoperaties) krijgen mijn aandacht nu.

Verder komt er uiteraard ook nog een heel deel management en organisatie op mijn bordje en probeer ik er voor iedereen elke dag iets moois van te maken; blije medewerkers, blije baasjes maar vooral….blije dieren. Als me dat gelukt is ben ik een tevreden mens….

Thuis hebben we uiteraard zelf paarden, honden, katten en een vijver met mooie vissen. Samen met Mark en onze drie dochters wonen en werken we prachtig op de Hapertseweg!

 

Merel is Erkend Paardenarts.