Dierenkliniek Dennenoord

Hydrotherapie

Vanaf 1 september 2020 starten we op onze nieuwe locatie aan de Putterstraat 10b in Vessem met hydrotherapie voor honden!

Hydrotherapie, ook wel aquatraining genoemd,  wordt voornamelijk gebruikt voor behandeling van aandoeningen aan het bewegingsapparaat, maar zeker ook voor afslanken en hydro1fitnessdoeleinden. Hydrotherapie vindt plaats in warm water. Niet alleen is dit aangenaam voor de hond, het warme water stimuleert tevens de bloedsomloop, vergroot de gewrichtsbeweging en verlicht pijn in spieren en gewrichten. Zwemmen is vooral geschikt voor honden met rugproblemen en honden die moeite hebben met lopen.

De opwaartse druk van het water zorgt ervoor dat gewrichten veel minder worden belast dan bij lopen op land. Door gebruik te maken van de weerstand die het water biedt kunnen spieren en conditie op een verantwoorde en effectieve manier getraind worden. Hydrotherapie is geschikt voor honden van alle rassen en leeftijden.

We starten altijd met een intake zodat we op een goede manier een behandelplan kunnen opstellen en zodat de hond vast kan wennen aan het zwembad. Tevens dient u een verklaring van de dierenarts te hebben dat uw hond veilig kan gaan zwemmen (denk aan eventuele hart/long problemen, operatiewonden, huid/vachtproblemen)

Zodra het behandelplan is gemaakt kunnen we van start! De hydrotherapie sessies vinden plaats in Vessem, op de dierenkliniek daar dus er is altijd medisch toezicht.

hydro2Ook voor puppies zijn er mogelijkheden! Veel honden vinden het leuk om te zwemmen en zeker voor pups is het een mooie manier van bewegen waarbij de gewrichten niet zwaar belast worden. Tijdens onze puppie-cursussen bieden we ook een zwemles aan, en de echte waterratten kunnen zlef inschrijven voor puppie-zwemlessen en het halen van een heus zwemdiploma!

De hydrotherapie sessies zijn indiviuele sessies, maar de puppiezwemlessen zijn in een groepje.

Mocht u interesse hebben dan kunt u bellen naar locatie vessem

Tel; 0497-745007 of mailen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

U kunt zich hier inschrijven voor een van onze cursussen

hydro3hydro4