Dierenkliniek Dennenoord

Hydrotherapie

Hydrotherapie, ook wel aquatraining genoemd,  wordt voornamelijk gebruikt voor behandeling van aandoeningen aan het bewegingsapparaat, maar zeker ook voor afslanken en hydro1fitnessdoeleinden. Hydrotherapie vindt plaats in warm water. Niet alleen is dit aangenaam voor de hond, het warme water stimuleert tevens de bloedsomloop, vergroot de gewrichtsbeweging en verlicht pijn in spieren en gewrichten. Zwemmen is vooral geschikt voor honden met rugproblemen en honden die moeite hebben met lopen.

De opwaartse druk van het water zorgt ervoor dat gewrichten veel minder worden belast dan bij lopen op land. Door gebruik te maken van de weerstand die het water biedt kunnen spieren en conditie op een verantwoorde en effectieve manier getraind worden. Hydrotherapie is geschikt voor honden van alle rassen en leeftijden.

We starten altijd met een intake zodat we op een goede manier een behandelplan kunnen opstellen en zodat de hond vast kan wennen aan het zwembad. Tevens dient u een verklaring van de dierenarts te hebben dat uw hond veilig kan gaan zwemmen (denk aan eventuele hart/long problemen, operatiewonden, huid/vachtproblemen)

Zodra het behandelplan is gemaakt kunnen we van start! De hydrotherapie sessies vinden plaats in Vessem, op de dierenkliniek daar dus er is altijd medisch toezicht.

Mocht u interesse hebben dan kunt u bellen naar locatie vessem

Tel; 0497-745007 of mailen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

U kunt zich hier inschrijven voor een van onze cursussen

hydro3hydro4