intensieve begeleiding

Vruchtbaarheidsbegeleiding paard

Bij Dennenoord ben u op een uitstekende plek voor de begeleiding van de vruchtbaarheid van uw merrie. Onze paardenartsen hebben een ruime ervaring in het opvoelen en scannen van uw merrie.
We begeleiden de merries zowel aan huis (bij u op stal) als bij ons in de kliniek.

Voor meer informatie volgt hieronder wat meer uitleg over de diensten die wij kunnen bieden.

Merriespreekuur

Van maart tot en met juli kunt u uw merries laten scannen tegen voordelig tarief.

Dit spreekuur is doordeweeks van 1 maart tot en met eind juli van 8:30-9:00u. In het weekend alleen op afspraak.

U kunt gewoon naar de kliniek rijden met uw merrie en 1 van onze paardenartsen is dan beschikbaar om een echo te maken. Ook buiten deze maanden en tijden bent u van harte welkom om uw merrie te laten scannen, maar dan tegen het normale tarief.

Wilt u uw merrie aan huis gescand hebben dan komen daar nog voorrijkosten bij.

KI & embryotransfer

Kunstmatige inseminatie
Voor zowel vers als diepvries inseminaties kunt u bij ons terecht. U mag het sperma laten leveren op de kliniek of bij u thuis.

Voor diepvries KI is het nodig dat u voor de eisprong zorgt dat de rietjes bij ons in het stikstofvat zitten en dat de merrie op het moment dat ze goed hengstig is bij ons op stal staat tot na de inseminatie.

Diepvriesinseminaties kunnen we om veiligheidsredenen en logistieke redenen niet aan huis doen.

Embryotransfer
Ook voor embryotyransfer kunt u bij ons op de kliniek terecht. We regelen voor u een draagmoeder of synchroniseren uw eigen merrie. De spoeling vindt altijd op de kliniek plaats.

Probleem-merries

Onder probleem merries verstaan we merries die moeilijker drachtig worden dan normaal. Die vruchtbaarheidsproblemen kunnen diverse oorzaken hebben.

Onze dierenartsen hebben een ruime ervaring en we hebben goede apparatuur tot onze beschikking om het probleem op te sporen (swabs nemen, baarmoeder spoelen, biopten nemen , dichtzetten etc), maar vooral om ze op te lossen en uw merrie toch drachtig te krijgen!

Veulenzorg

Het houdt voor ons niet op bij het drachtig maken van uw merrie.

Ook de processen rondom de geboorte en de zorg voor uw merrie en veulen na de bevalling zijn voor ons heel erg belangrijk. Denk aan de vaccinaties, voeding en vitamine/mineralen voorziening tijdens de dracht, monitoren van het ongeboren veulen, 24/7 stand-by rondom de geboorte, hulp bij de bevalling, behandeling van de merrie waar de nageboorte niet af komt, veulencheck waaronder de antistoffentest na 24 uur bij het veulentje.

Pleegmerrie en adoptieveulen
Mocht het onverhoopt toch verkeerd gaan met de bevalling hebben we ook een zeer ruime ervaring met moederloze veulens en pleegmerries, we worden door de hele benelux gezien als de specialisten op dat gebied. Ook voor vragen zijn we altijd bereikbaar en bieden onze expertise en hulp aan.