Tandheelkunde gezelschapsdieren

Bij Dierenkliniek Dennenoord kunt u terecht met uw huisdier voor een gebit controle of een gebitsbehandeling. Ons team, bestaande uit dierenartsen en para-veterinairen, verzorgen dentale röntgenfoto’s, gebitssaneringen en chirurgische extracties.
Uiteraard volgen wij hierbij de nieuwe technieken en inzichten.

Voorafgaand aan de behandeling

Voorzorg
Sommige problemen zijn niet waarneembaar aan de buitenzijde. Het is echter belangrijk om hiervan op de hoogte te zijn, zodat een best passende narcose toegepast wordt. Daarom wordt uw dier voorafgaand aan de operatie helemaal nagekeken. Ook kunnen er voorafgaand aan de operatie een aantal waardes in het bloed worden gecontroleerd, zoals de nier- en leverfunctie. U kunt vooraf aan de gebitsbehandeling aangeven of u een dergelijk pre-anesthetisch bloedonderzoek wenst.

Voorbereiding
Indien uw dier bij ons komt voor een gebitsbehandeling, zijn er een aantal zaken waar u rekening mee dient te houden. U ontvangt daarom van ons tijdig preoperatieve informatie. In deze informatie staat bijvoorbeeld vermeld of uw dier nuchter naar de afspraak moet komen.

Tijdens de behandeling

Narcose
De dosering narcose wordt afgestemd op uw huisdier (denk hierbij aan ras, gewicht en leeftijd), waardoor risico’s tot een minimum worden beperkt.

Bewaking
Tijdens de gebitsbehandeling houden we uw huisdier nauwlettend in de gaten. Hierbij maken we gebruik van beademingsapparatuur en bewakingsapparatuur; hiermee bedoelen we apparatuur die het zuurstofgehalte van het bloed in de gaten houdt, de ademhaling meet en uiteraard wordt er gedurende de hele operatie een hartfilmpje gemaakt, zodat we direct in kunnen grijpen als er problemen ontstaan. Zo zorgen we ervoor dat de gebitsbehandeling zo veilig mogelijk verloopt.

Dentale röntgenfoto's

Veel aandoeningen zijn niet zichtbaar in de bek van uw huisdier, maar wel op een röntgenfoto. De wortels van kiezen en tanden zijn immers niet zichtbaar van buiten af.

Voor een goede tandheelkundige uitvoering vinden wij dentale röntgenfoto’s daarom erg belangrijk. Deze röntgenfoto’s geven ons ook informatie over welke behandelingstechniek wij het beste kunnen toepassen.

Recovery en nazorg

Recovery en nazorg
Na de gebitsbehandeling wordt uw dier op een warme, comfortabele plek gelegd. Wij houden uw dier continu in de gaten tijdens het wakker worden. Tussentijds wordt u op de hoogte gesteld hoe de behandeling en narcose is verlopen.

Zodra uw dier volledig wakker is, neemt de assistente contact met u op. Zij spreekt met u af wanneer u uw huisdier mag komen ophalen. U krijgt een informatiebrief mee over de nazorg thuis. Hierin staat hoe u eventuele medicatie moet toedienen, wanneer uw dier weer mag eten en drinken en waar u na de gebitsbehandeling op moet letten.

Preventief

Ook na een gebitsbehandeling helpen we u graag het gebit van uw huisdier gezond te houden. We informeren u graag over preventieve mondzorg.

Denk hierbij aan het tandpoetsen bij uw huisdier en tips over de juiste verzorging van het gebit. Frequente gebitscontroles dragen bij aan een vroegtijdige herkenning van aandoeningen.

Gratis gebitcontrole
Benieuwd hoe het gebit van uw huisdier er aan toe is? U kunt altijd een afspraak maken bij een van onze paraveterinairs voor een gratis gebit controle.