Aan- en verkoopkeuring paard

Om te voorkomen dat u een paard koopt of verkoopt dat bij de koop al een probleem heeft raden wij een keuring aan, om latere problemen te voorkomen.

Een keuring is dus eigenlijk een risico analyse voor de (sportieve) toekomst van het paard en is en blijft een momentopname!

Klinische keuring

Bij de klinische keuring word de gezondheid van het paard op het moment zelf bekeken. Daarbij word onder andere geluisterd naar hart en longen. Er word gekeken of de ogen, de mond en het gebit op dat moment in orde zijn. We letten ook op littekens van oude wonden, schiefels en bijvoorbeeld littekens van eerdere operaties.

Ook wordt het bewegingsgestel (benen, rug en hals) bekeken. Het paard wordt gemonsterd op harde en zachte bodem, zowel rechtuit als op de volte. De buigproeven worden gedaan en de hoeven worden goed gecontroleerd. Elk paard wordt beoordeeld op basis van zijn leeftijd, africhtingsniveau en gebruiksdoel.

Röntgenologische keuring

Bij de röntgenologische keuring worden van de benen meerdere röntgenfoto’s gemaakt.

Bij een klein aantal röntgenfoto’s is dit mogelijk op locatie, complete röntgenologische keuring is alleen mogelijk op de praktijk. De röntgenologische keuring kan naar wens verder worden aangevuld met extra foto’s. Ook röntgenfoto’s van hoofd, hals en rug zijn mogelijk. Tevens beschikken we over een endoscoop voor cornage-onderzoek.

Hoe en waar?

Uitgebreide keuringen vinden bij voorkeur plaats op de praktijk aan de Hapertseweg 9a in Duizel.

Er is ruim voldoende parkeergelegenheid voor auto’s met trailer of vrachtwagen, en we hebben boxen voor uw paard ter beschikking.