Dierenkliniek Dennenoord

Rundvee

De veehouderijtak van Dierenkliniek Dennenoord vindt z'n oorsprong in DAP Bladel-Hapert, met het praktijkpand aan de Uitgang in Bladel.dierenkliniek dennenoord koeien in de wei

Ondanks de sterke groei in de gezelschapsdieren is de melkvee sector nog een belangrijk onderdeel van DK Dennenoord gebleven en ook een onderdeel waar we terecht trots op zijn.

Als DAP Bladel-Hapert hebben we ons al lange tijd bewezen als vernieuwers en ook recentelijk hoorden we opnieuw tot de voorlopers als het gaat over invoering van de nieuwe regels over registratie van medicijngebruik in de dagelijkse praktijkvoering.

Als een van de eersten registreerden wij het medicijngebruik van zowel rundvee als varkens in de centrale databank VetCis.

Reeds in 1988 zijn wij begonnen om verstandig antibioticumgebruik te integreren in onze bedrijfsadvisering: De Antibioticum-wegwijzer voor veehouders was een feit. Kopieën doken op tot in Zuid-Limburg. De lijst koppelde ziektes aan de juiste antibiotica voor de behandeling en voorzag toen in een grote behoefte.
Tegenwoordig heet dit systeem het Bedrijfsbehandelplan.

dierenkliniek dennenoord koe aan voerhekNu al ruim 20 jaar, als een van de eersten in Nederland, geven we bedrijfsbegeleiding volgens een transparant systeem van advies op uurtarief. D.w.z. beloning voor gegeven advies en niet d.m.v. medicijnverkoop.
(Als een van de eersten registreerden wij het medicijngebruik van zowel rundvee als varkens in de centrale databank VetCis.) : Runveeartsen Frits Lamberts en Linde Lohman zijn ook IKM erkend om KoeKompas op melkveebedrijven uit te voeren.

Vast onderdeel in onze bedrijfsadvisering is: Versterken eigen afweer van de dieren.
Dat betekent een open oog voor : Een goed klimaat op stal, goede huisvesting (comfort), goede voeding en onderzoek op ziektes met invloed op weerstand zoals BVD, PRRS, Circovirus, schimmelstoxines.

Begin jaren ’90 hoorden we bij de eerste dierenartsenpraktijken met een goede apotheekorganisatie.
Zo werden we een tijd voorbeeldpraktijk voor studenten diergeneeskunde en farmacie.

Midden jaren ’90 toonden wij met een veldproef aan dat verhogen van het vitamine-E gehalte in biggenvoeders leidde tot minder ziektes.
Mede dankzij dit onderzoek zijn sindsdien de Vitamine.E-gehaltes in voer verhoogddierenkliniek dennenoord pink

Wij zijn trots op onze veehouders:

Ze zitten allemaal in het groene gebied als het gaat om behalen van de gestelde doelen van laag antibioticum gebruik!!! Een belangrijk voorbeeld van een vruchtbare samenwerking tussen veehouder en dierenarts.
Verlagen van antibioticumgebruik betekent voor ons niet automatisch een verhoging in het aantal vaccinaties!
Veehouderij zonder antibiotica bestaat niet, maar onze veehouders toonden maar mooi aan dat het wel met veel minder kan!

Petje af voor dit vakmanschap.