Dierenkliniek Dennenoord

Vlooienbestrijding

Door de komst van de centrale verwarming kunnen vlooien het hele jaar door voor problemen zorgen. Vlooien veroorzaken door het zuigen naar bloed voor jeuk bij huisdier en eigenaar. Vlooienbeten bij mensen zitten in tegenstelling tot muggenbeten meestal onder de kleding. Een lichte vlooienbesmetting kan soms nagenoeg ongemerkt plaatsvinden. Bij vlooienallergie echter reageert het lichaam heel heftig op vlooienspeeksel: Zo kan uw huisdier zelfs na 1 beet weer wekenlang plezier hebben van heftige jeuk. Vlooienallergie komt overigens ook bij mensen voor.

OP HET DIER:

Op dit moment is er een enorme keuze in vlooienbestrijdingsmiddelen. Recent zijn er veel nieuwe producten op de markt gekomen.
Naargelang uw wensen zijn er de klassieke druppels in de nek, vachtsprays, halsbanden en nu ook tabletten met een langwerkend effect.
Veel producten werken naast vlooien ook tegen teken en steekinsecten uit warmere streken.

Voor de kat is de keuze veel beperkter, doordat veel producten giftig zijn voor de kat!
Gebruik nooit een middel voor de hond zomaar bij een kat: De gevolgen kunnen dodelijk zijn!
Een leuk weetje: Katten kun je tegenwoordig ontwormen met druppels in de nek. Dat scheelt weer een heel gevecht met pil of pasta!

Natuurlijke middelen op basis van knoflook zijn in principe giftig voor hond en kat. Pas daar dus erg mee op.

IN HET HUIS: Fleeguard.

Een belangrijk deel van de levenscyclus van de vlo speelt zich af in tapijten, naden en kieren van het huis. Daar verpoppen de vlooienlarven zich en vormen zo de onaantastbare "troepenreserve" voor een vlooienplaag. Deze poppen zijn nl. ongevoelig voor bestrijdingsmiddelen. De bestrijding dient zich dan ook toe te spitsen op het doden van de volwassen eierleggende vlooien EN op het blokkeren van de ontwikkeling van larve tot pop.

Fleeguard combineert op veilige wijze een kortwerkend insecticide met een langwerkende biologische bestrijding die de ontwikkeling tot poppen stopt: De insecticidewerking duurt een week, de biologische nawerking duurt maar liefst 6 maanden. Een spuitbus is voldoende voor 130 vierkante meter. Spuit vooral rondom plaatsen waar uw huisdier vaak ligt. Vergeet niet om ook onder de banken e.d. te spuiten, want de larven kruipen graag weg naar die veilige plekjes!

Fleeguard is veilig in gebruik en een half uur na het sprayen is de geur weg: De meeste andere omgevingssprays blijven dagen in huis hangen.