Dierenkliniek Dennenoord

Verzeker ik mijn huisdier voor dierenartskosten?

Een bezoek aan de dierenarts voor de behandeling van uw huisdier kan soms best een dure geschiedenis blijken.

Wij proberen dan ook bij grotere ingrepen zo goed mogelijk de te verwachten kosten in te schatten. Ook als er meerdere behandelopties zijn nemen we er de tijd voor om zo helder mogelijk de voors en tegens en de bijbehorende kosten uit te leggen.
Alleen een weloverwogen beslissing kan teleurstellingen achteraf voorkomen.

Een heikel punt zijn altijd de kosten “consult” en “visite”: Dit zijn welbeschouwd namelijk zeer ongelukkige termen.
Ze gaan nl. maar gedeeltelijk over de rit naar uw huis of over het contact met de arts.
Met alle kosten die u maakt bij een dierenarts moeten nl. ook eerst alle kosten van de praktijk betaald worden. Dat noemen we de “overhead kosten”: Dat zijn de kosten die nodig zijn om de praktijk draaiende de te houden:

 • BTW: Verrichtingen vallen onder het 21%-tarief en de meeste medicijnen vallen onder het 6%-tarief, vanaf 2019 zelfs 9%!
  Het BTW-bedrag moet de praktijk afdragen aan de staat.
 • Personeelskosten: Als kliniek moeten wij 24/7 beschikbaar zijn voor onze klanten, wat wij ook met liefde en plezier doen. Maar daar moeten de medewerkers wel voor betaald worden. Ook draagt de praktijk bij aan diverse verzekeringen en een pensioenregeling.
  Dierenkliniek Dennenoord volgt hierbij de CAO voor dierenartsenpraktijken.
  Onze medewerkers volgen ook geregeld bijscholingen en congressen om het niveau van onze zorg op peil te houden.
 • Huisvestingskosten: De kosten van het gebouw en bijbehorende percelen. Huur, onderhoud, gas-water-elektriciteit, verzekeringen.
 • Aankoop en onderhoud van medische apparatuur, zoals echo, röntgen, bloedanalyse apparatuur, tandheelkundige apparaten.
  De aankoop gaat vaak gepaard met rente en aflossing en afschrijving.

Dit was maar een beperkte greep van alle kosten die gemaakt moeten worden voordat je als bedrijf aan je winst toe komt.
Helaas lukt het niet altijd, maar we streven er wel naar dat u als klant met een tevreden gevoel afrekent. Dat dit ons lukt kunt u ook terugzien in onze hoge tevredenheidsscore bij KlantenVertellen.

Dit was een lange inleiding naar de bovenstaande vraag.
Net als bij zorgverzekeringen voor mensen kies je, afhankelijk van de ingeschatte risico’s, de mate van dekking.
Hoe ruimer de dekking, bv. ook vaccinaties meeverzekeren, hoe hoger de premie.
Ook voor dieren zijn er medisch gezien steeds meer mogelijkheden: MRI- en CT-scans, kankertherapie, hoogstaande operaties. Je kunt je er vragen bij stellen of een dier er allemaal echt bij gebaat is, maar de mogelijkheden zijn er wel. Maar ze komen met een prijs. Door uw huisdier te verzekeren kunt u wel financiële barrières wegnemen mocht er een keer een zeer dure ingreep op uw pad komen. Maar u kunt ook een huisdierleven lang premie af moeten dragen zonder de verzekering te hoeven aanspreken. Tja, is dat erg? Uw huisdier zal er geen traan om laten. Hoe het voor u is moet u zelf afwegen……..