Katten

Sinds 2000 uw kattenpraktijk in Zuid-Nederland, dè plek waar kattenkennis en kattenliefde samenkomen. We zetten ons in voor een stress arme behandeling van uw kat in onze speciale Kattenafdeling!

Cat Friendly Clinic Gouden keurmerk

Als een van de eerste klinieken in Nederland hebben wij het certificaat Cat Friendly Clinic behaald. Dit wereldwijde programma is opgezet door het ISFM (internationale vereniging voor kattengeneeskunde), die als doel hebben om de gezondheid en welzijn van katten over de hele wereld te verbeteren.

Er bestaan drie niveaus van een Cat Friendly Clinic, namelijk brons, zilver en goud. Dierenkliniek Dennenoord heeft het Gold Certificaat gekregen, wat betekend dat wij aan de meest strenge eisen en regels voldoen.

Een kat is geen kleine hond

Katten nemen in onze praktijk een bijzondere plaats in. Deze diersoort met z’n mooie eigenzinnige karakter wordt maar al te vaak beschouwd als een kleine hond. Dit is echter onterecht: Op het gebied van gedrag, stofwisseling en ziektes zijn de katten een geheel eigen groep.

De meeste katten zijn erg gevoelig voor nieuwe geuren, indrukken en geluiden en ervaren hierdoor snel stress. Een bezoek aan de dierenarts kan daarom voor de kat én eigenaar als niet prettig worden ervaren.

Wij van dierenkliniek Dennenoord vinden het welzijn van uw kat belangrijk en proberen daarom het bezoek van uw kat aan onze kliniek zo stressvrij mogelijk te laten verlopen.

Kattenafdeling

Zo hebben wij een aparte kattenwachtkamer, spreekkamer én opname, die volledig gescheiden is van honden. En waarbij ook met de inrichting en omgeving rekening word gehouden met de kat.

In onze kliniek is ook allerlei apparatuur aanwezig zodat er een zo goed mogelijke diagnose kan worden gesteld. Zoals echografie, röntgenapparaat, chirurgie en anesthesie, infuuspomp, bloedanalyse, bloeddrukmeting en tandheelkunde.

Door een katvriendelijke benadering zijn onze dierenartsen in staat om de meeste katten, ook de heel angstige, op hun gemak te stellen op de onderzoekstafel. Zelfs het afnemen van bloed gaat in de meeste gevallen op een rustige, voor de kat niet al te bedreigende manier.

Door het volgen van diverse, ook internationale, cursussen en het intensief bestuderen van gespecialiseerde vakliteratuur, is een hoog kennisniveau van de kattengeneeskunde bereikt.

Informatieve folders

Hieronder kunt u enkele informatieve folders downloaden die opgesteld zijn door het ISFM met meer uitleg over de volgende onderwerpen:

  1. Wat is een Cat Friendly Clinic?
  2. Hoe geef ik mijn kat tabletten?
  3. Het toedienen van huid-, oor- of oogdruppels/zalf bij de kat.
  4. Met uw kat naar de kliniek.
  5. Uw kat mee naar huis nemen vanaf de kliniek.
  6. Hoe verander ik de voeding van mijn kat?

Is mijn kat ziek?

De kat laat meestal door subtiele gedragsveranderingen zien dat er iets loos is. Veel katten zijn daardoor ziek zonder dat de eigenaar het merkt.

Als u het normale gedrag van uw kat goed kent, dan zult u eerder de subtiele gedragsveranderingen opmerken en herkennen die bij ziekte kunnen horen. U kunt dan ingrijpen voor het te laat is!

De signalen

  • Veranderingen in zindelijkheid en/of kattenbakgebruik.
  • Veranderingen in poep- en/of plasgedrag
  • Veranderingen in sociaal gedrag
  • Veranderingen in activiteit
  • Veranderingen in slaapgedrag
  • Veranderingen in voer en/of wateropname
  • Onverklaarbaar gewichtsverlies of –toename
  • Verandering in poetsgedrag
  • Tekenen van stress.
  • Veranderingen in miauw-gedrag
  • Erg slechte adem.

Al deze vage tekenen vragen om een onderzoek door een dierenarts. Bij twijfel kunt u uiteraard altijd naar ons bellen.

Spoed? 

Laat u niet afschrikken door de kleine uurtjes: u mag ons altijd wakker bellen! Bel liever een keer te veel dan net een keer te weinig!