Dierenkliniek Dennenoord

Knaagdieren en andere kleine dieren

dierenkliniek dennenoord caviaHamsters, konijnen, cavia's, fretten, .....: Ze blijken toch nog vaak goed te behandelen als ze ziek zijn. Vaak doet echter het vasten t.g.v. een soms onschuldige ziekte ze de das om: De energiehuishouding van deze lichtgewichten raakt gemakkelijk en vaak onomkeerbaar ontregeld. Wil een behandeling kans van slagen hebben, dan is dus vooral op tijd aktie ondernemen erg belangrijk. Om de drempel van een consult voor deze diertjes iets te verlagen hebben we een speciaal consulttarief voor deze diergroep.

Om knaagdieren er bovenop te helpen qua energie, raden wij aan om met een spuitje voorzichtig babyvoeding op basis van groenten (dus zonder vlees!) , bv Olvarit, , in de bek in te geven. Uiteraard hebben we ook aangepaste voeders voor dit soort noodsituaties.
Pas op voor verslikking in geval van ernstige verzwakking.

Met name konijnen kunnen behoorlijk oud worden. Soms wel 12 jaar.
De belangrijkste reden van voortijdig overlijden is gebitsproblemen. Het gebit blijft het hele leven lang doorgroeien en blijft in gezonde vorm door het eten van gzond voer.
Veel konijnen ( en cavia's, hamsters, enz.) krijgen echter veel te veel brokjes en te weinig hooi. Dit is funest voor een gezond gebit. Het raakt misvormd zodat ze niet meer kunnen eten. Of de wortels van de kiezen groeien de kaak uit: Zeer pijnlijk (zie de foto's).

dennenoord konijn gebitsprobleem 1 via jaffavetdennenoord gebitsprobleem konijn 2 via jaffavet